kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Nana, hogy lemaradtam rola

2009.03.05. 10:21 - fehér emi

Akkor most kovetkezik egy nagyon rovid, ekezetmentes poszt arrol, hogy hogyan kell sikeresen lemaradni valamirol, amire az ember vagy harom honapja vart intenziven.

Igen, a Besir-vademeles kihirdeteserol es a szudani reakciokrol van szo. A Nemzetkozi Buntetobirosag szerda delutan kozzetette az elnok elleni vademelest, mikozben en feluton voltam Dar es salaam es Nairobi kozott a levegoben.

A nepirtas vadjat nem vallaltak be a birak, de a media jelentese szerint hozza lehet adni a kimondott, emberiseg elleni es haborus bunok vadjaihoz azt is, ha lesz eleg bizonyitek. Nyilvan nem lesz, ha eddig nem volt.

Tegnap ota elofordult nehany kisebb-nagyobb tuntetes Kartumban, de az ottaniak beszamoloibol itelve ezek messze nem olyan remesek, mint ahogy a (kenyai) ujsagok irjak.

Azt lesz erdekes majd meglatni az elkovetkezo napokban - felteve, hogy visszaengednek az orszagba holnaputan, ahogy terveztem -, hogy ki mennyire valik harcossa. Egyik legliberalisabb szudani ismerosom friss facebook status message-e szerint a "legvegsokig tamogatja Omar el-Besir tabornokot".

Annyi mar kiderult, hogy a darfuri regiobol rogton kipateroltak tiz nemzetkozi szervezetet, kozottuk az Orvosok Hatarok Nelkult. A darfuriak helyzete ettol egy csoppet sem lesz jobb, es azok, akik az ICC-dontes elhalasztasat propagaltak, pont ezt vetitettek elore.

Tobbet jelentek majd par napon belul, es varhato egy tanzan es egy nairobi beszamolo is.

Címkék: hír szudán icc segélyszervezet besír

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr58982580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása