kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Délről északra

2011.05.11. 19:44 - fehér emi

Viszonylag sokat írtam korábban az északról délre visszatelepülő szudániakról. Tavaly október és május eleje között csaknem 300.000 korábbi menekült tért vissza Dél-Szudánba, Dél-Kordofán államba és a vitatott Abyei területre (ahol egyre feszültebb a hangulat). A januári népszavazás után azonban megindult a korábban délen élő észak-szudániak visszaszivárgása is főként arra hivatkozva, hogy a korábbi déli lázadóhadsereg, a Sudan People's Liberation Army katonái folyamatosan zaklatják őket.

A képen látható nő és családja február környékén utazott vissza északra, Kosti várostól nem messze (Fehér Nílus állam). Mindössze 60-80 kilométert kellett megtenniük, hiszen választott otthonuk az északi Fehér Nílus és a Dél-Szudánhoz tartozó Felső Nílus állam határán fekszik.

Máig csaknem 6000 észak-szudáni származású tért vissza erre a területre, mondani sem kell, alapvető infrastruktúrát nélkülözve.

De nem a viszontagságokat akartam hangsúlyozni, hanem a szépséget. Már-már elmegy a kartúmi flört kosti párjának.

Címkék: emberek nők szudán menekültek napi fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr302896489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyulacska :) 2011.05.11. 22:20:46

Egy kicsit Klimt - A három életkor c. kép jut eszembe erről a fotóról. Gyönyörű!


süti beállítások módosítása