kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Kordofáni alkony

2011.05.15. 22:10 - fehér emi

Miután ilyen költői címmel sikerült előállnom, jöjjön a napi politika.

Dél-Kordofánban, Észak-Szudán egyedüli olajtermelő államában Ahmed Harun nyerte a május 4-én lezárult kormányzói választásokat. Harunt, akit a Nemzetközi Büntetőbíróság Dárfúrban elkövetett emberiség elleni bűnökért köröz, két éve helyezte a posztra Besír elnök. Azóta szemmel látható fejlődés indult meg az államban, noha ez főként a fővárosra, Kaduglira korlátozódik.

A választások meglehetősen kérdésesek voltak, és a Sudan People's Liberation Movement (SPLM) tegnap bejelentette, hogy nem fogja elfogadni a végeredményt (amelyet ma tettek közzé).

Hozzá kell tenni, az SPLM-et sem kell félteni, hiszen több mint egy éve a dél-szudáni Jubában fogva tartják az egyetlen Nuba származású kormányzójelöltet, Telefon Kukut, aki függetlenként indult és mobiltelefonon szervezte a kampányát.

Mert Szudánban minden lehetséges.

Majomkenyérfa a Nuba-hegyek között.

Címkék: politika szudán icc napi fotó dél kordofán

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr912906716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása