kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

István jól van, de félti az egészségét

2010.10.11. 17:43 - fehér emi

A darfúri Radio Dabanga oldalán meghallgatható az a telefonbeszélgetés, amelyben István először bejelentkezett az elrablása óta. Vasárnap negyedik napja volt fogságban, de a rádió tudósításával ellentétben nem állt a könnyek szélén, hanem a körülményekhez képest összeszedettnek hangzott.

Arról beszélt, hogy egy katonai táborban van, és legalább száz egyenruhás veszi körül, akik közül sokan maláriával küszködnek.

Miután többször hangsúlyozta, hogy lelkileg egyelőre rendben van, vizet és ennivalót is kap, István elmondta, attól tart, a szúnyogcsípésektől előbb-utóbb maláriás lesz.

Azt nem tudta megmondani, hogy hol tartják fogva, de több órán keresztül gyalogolnia kellett, miután El Fáser-i otthonából elrabolták. Feltevése szerint a fegyveresek azt akarják elérni, hogy a UNAMID, a darfúri ENSZ békefenntartó misszió, kárpótolja őket a fél éve összedőlt piramisjáték miatt -- a pórul járt befektetők (némelyikük többezer dollárt veszített) május elején lövöldöztek egyet a fáseri piacon.

A UNAMID fizetni nem fog, de reménykedjünk abban, hogy a szudáni nemzetbiztonsági erők mihamarabb megtalálják a fegyveresek táborát.

Címkék: hír szudán dárfúr

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr332363346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.21. 19:56:50

Kedves Emi!

Az ENSZ eddig minden elraboltért fizetett (ha kellett).
Ha kell és más megoldás nem lehetséges, fizetni fog, meglásd!
Bizakodjunk!


süti beállítások módosítása