kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Bensőséges beszélgetések

2011.05.10. 22:09 - fehér emi

Interjúhelyzet Kaduglitól egy órányi autóútra (Dél-Kordofán állam), misseriya nomádokkal.

Oktatásról akartam őket kérdezni. Mivel az év felét vándorlással töltik, sajátos iskolarendszerük van. Pontosabban egyre kevésbé az, hiszen sokuk a letelepedést választja ma már az állattartás helyett. Régebben, ha egyáltalán rendelkezésre állt tanár, volt, hogy teveháton követte a nebulókat, de ma a mobil iskolák helyett kunyhót vagy téglaépületet preferálnak a nomádok.

Mindenesetre nem volt egyszerű jól célzott kérdést kitalálni, hiszen egyszerre kellett szólni a sejkhez, az önkéntes tanárhoz, random nomádokhoz és a szülői érdekképviselethez.

Talán illusztrálja a kép, hogy Szudánban nincs magánbeszélgetés, bárki ki-be jár. Távoli a párhuzam, de a kórházban sincs privát szféra: a vérvétel leginkább csoportos véradásra emlékeztet, kivéve, hogy nem adnak utána Balatonszeletet.

Címkék: afrika személyes emberek egészségügy szudán napi fotó dél kordofán

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr792894347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása