kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

I feel like I'm in a roadmovie

2008.12.11. 13:26 - fehér emi

A cim nemcsak azert van angolul, mert igy hangzott el az eletben a fenti mondat, hanem azert is, mert a Sesse szigetek egyiken generatorrol megy az internet, igy inkabb nem babralnek az ekezetek telepitesevel.

Veletlenul osszeakadtam egy dan lannyal Fort Portalban, Uganda nyugati, a Kongoi Demokratikus Koztarsasaghoz kozel eso reszen. Ugy dontott, hogy eljon velem a vulkanikus tavakhoz, igy egyutt preselodtunk be egy "shared taxi"-ba es dongettunk vegig 25 kilometert egy folduton, ahonnan a Ruwenzori hegysegre nyilt pompas kilatas. Az otthon ot fore kalibralt kocsiban tizen ultunk, ami itt az atlag. Ennel roadmovie-sabban csak visszafele, a Lake Nkuruba felol Fort Portal fele haladva ereztem magam: a motorkerekpar soforje maga ele fektette a kormanyra a bazinagy hatizsakomat, mogotte ult a dan lany, mogotte pedig en, es bar itt a noknek oldalvast illene ulniuk, ketfele emelgettem a labamat, hogy a buckakon athaladva ki ne torjon.

Uganda csodas, minden egyes itt toltott napot elvezek, annak ellenere, hogy a masodik napon, amikor Kampalaban nagy ontudatosan at akartam verekedni magam ket matatu (minibusz) kozott a hompolygo tomeggel egyutt, elloptak a mobiltelefonomat benne a vadiuj ugandai SIM-kartyaval. Persze en voltam a hulye, lopasbiztosabb helyen kellett volna tartanom. Viszont ennek koszonhetoen megismerkedtem a 21 eves, gyonyoru Dorothyval, aki elvitt a mobilbazarba, es tulajdonkeppen velem logott egesz nap. Az termeszetes volt, hogy a kajat es az italt en veszem mindkettonknek, o viszont egyszeruen csak kedves volt. Neha belemkarolt, es olyankor alig engedte el a kezemet. Olykor ugy tunik, presztizskerdest csinalnak belole, ha muzunguval jarkalnak az utcan - ez egyebkent kicsit kenyelmetlenne bir valni.

Mint ahogy az ekezetek nelkul iras is. A remek teafoldi latogatasrol, a Queen Elizabeth National Parkrol, a katungurui kilatastalansagrol es nyomorrol, es a menekulttaborrol, meg a Sesse szigetekrol es az ugandai kannibalokrol majd otthonrol irok, es kepek is jonnek. Az otthon alatt furcsa modon Kartumot ertem.

Címkék: afrika vista személyes uganda

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr64817126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása