kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Riksaút az őrsre: rendőri zaklatás kezdőknek

2010.04.24. 13:16 - fehér emi

Amikor az ember azt gondolná, hogy viszonylag élhető város ez a Kartúm, hirtelen pofánvágja a valóság: ha hajnali háromkor megállít az utcán pár rendőr és megkérdezi, mit keres egy khawadzsa nő egy dél-szudáni férfival egy riksában, lehet sejteni a folytatást, ami a legközelebbi rendőrőrsre vezet.

Látszólag ok nélkül történt minden. A haverommal hazafelé tartottunk egy éjszakába nyúló, csendes beszélgetésről, melynek során vicces módon kielemeztük, hogy a szudániak (tágabb értelemben az afrikaiak) mennyire nem állnak ki az igazukért, viszont remekül tolerálják az elnyomást.

Alig volt forgalom, de rövid időn belül lelassított mellettünk egy amdzsad (kombi taxi). Először fel sem tűnt, de egy egyenruhás rendőr vezette és mellette ült egy civil, a fuvardíjon viccelődtek. Elengedtük őket, de dél-szudáni haverom, D., innentől kezdve hátrafelé nézegetett.

Rövidesen beszálltunk egy riksába (másnéven tuktuk) majd pár perc után, egy közlekedési lámpához érve lelassítottunk és észrevettem, hogy három-négy rendőr vesz körül minket.

Pergő, feszült arab mondatokban kérdezgették, hogy mit keresünk hajnali háromkor az utcán – noha tudomásom szerint Kartúmban jelenleg nincs kijárási tilalom.

A bajuk inkább az lehetett, hogy egy fehér nő egy dinka származású férfival ül egy riksában, és látszólag nem hajlandóak pénzt gyömöszölni a markukba. Ehelyett a fehér nő békéltető hangon, gyenge arab tudásával azt kérdezgeti, hogy mi a gond, míg a férfi törött arabbal magyarázza, hová tartanak.

Néhány perces meddő vita után aztán arra lettem figyelmes, hogy két rendőr felkapaszkodik a riksa két oldalára elöl, egy másik meg hátra akar beülni, mondván, indulunk. Mivel nem húzódtam arréb, kívülről az egyik egyenruhás elkezdett toszogatni, amire ráförmedtem, hogy hozzám ne merjen nyúlni.

Közben hívtam a munkáltatóm biztonsági osztályát, amely ügyeletese bő fél óra múlva, mikorra minden lezárult, megjelent.

Miközben telefonáltam, az egyik rendőr megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, és ezt a jó szokását később is gyakorolta. Megérkeztünk a legközelebbi rendőrőrsre, de én nem szálltam ki a riksából azonnal – ezt az ellenállást egy újabb egyenruhás úgy alarta feloldani, hogy finoman kifelé toszogatott a járműből.

D. haverom közben egyre idegesebb lett, mert azzal fenyegették, hogy ha nem lép be az irodába magától, végigvonszolják a földön – noha nehéz elképzelni a mitugrászokat, ahogy nekilátnak a 2,15 méter magas dinkának.

Végül a rendőrségi irodában további negyedórás arab huzavona következett, és bár ittlétünk okát továbbra sem tudtuk meg, a rendőrfőnök úgy döntött, elmehetünk.

Eddigre viszont olyan szinten voltam dühös, hogy kijelentettem, egy tapodtat sem megyek a biztonságiak érkezéséig. Hiába akartam viszont hivatalos útra terelni a dolgot, ez hiú ábránd volt.

Ugyanis a szervezet ügyeletes hivatalnoka anélkül, hogy nekem egyetlen kérdést feltett volna, bement a rendőrfőnökhöz, majd kifelé jövet annyit mondott nekem, hogy tiszteljem az ország törvényeit és ne beszéljek illetlenül.

Majd visszavitt a bázisra, útközben kijelentette, hogy lássam be, hasonló incidensek nagyon nagy számban előfordulnak, ezután pedig elsietett a repülőtérre – gondolom igyekezett a jól megérdemelt szabadságát kivenni.

Mi pedig kivártuk az első allahakbart, azon rágódva, hogy egy elnyomó rezsimben mi az, ameddig elmehet az ember az igazáért. Igaz, hogy a fellépésem kicsit megdöbbentette a rendőröket, de amikor D. elnézést kért tőlük és mindegyikkel kezet fogott, a frusztrációm a torkomban dobogott.

Nem lehet semmit tenni. Nem lehet semmit tenni?

Címkék: afrika személyes iszlám szudán kartúmi gyönyörök

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr681947800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Outlier 2010.04.24. 18:21:05

@Billy Pilgrim: "Szudánban még nem jártam, de az ugandai önkénteskedésem életem egyik legszebb időszaka volt. Minden nem korlátolt fiatalnak ki kellene próbálni, ha van rá lehetősége!"

Szepen egybecseng ez az "aki nem volt katona, nem is lehet igazi felnott" baromsaggal. Nem erzem magam korlatoltnak, de a szom se kivankozik Ugandaba onkentesnek.

2010.04.24. 18:29:21

@Outlier: csak azt akartam megmutatni, hogy a fenti kommentelők nagy részének fogalma nincs mibe pofázik bele. Talán csendben kellene maradniuk, bár ez valóban az index címlap hátránya. Na de vége az offnak részemről.

vghvbvbj 2010.04.24. 18:42:24

örülhet hogy nem erőszakolták meg. iránban a tüntetőkkel megtették, iskolából hazatartó csadoros diáklányokat nyugodtan zaklatnak és videózzák a muszlimok (minek mászkál iskolába éls jár egyedül! férfi nélkül az utcán; jútúbon nézhető) a "fehér kurvát" aki éjjel mászkál testüregileg is motozhatták volna. agybeteg nő de azért még nem érdemelte volna meg. talán tanul ebből és hazahúz a retkes éckontinensről

cghjkcgvg 2010.04.24. 18:45:20

a kis törpeembereket megzabálják (ensznél tiltakoztak a tápok), az albínokat eladják talizmánnak darabolva, a gyerekeket megölik szerencsehozó célra, écben úsznak (átlag 5-30% országonként), nőket kicsiklózzák, vaginát néha bevarrják.. az egészre atomot kéne dobni már ennyi alapján is, barbárok és fertőzőek

papamaci1 2010.04.24. 18:54:58

Ne tessék elfelejteni, hogy az iszlám világban és vallásban nem volt reneszánsz, felvilágosodás, humanizmus de még egy k. reformáció se....jó reggelt ! (Most Atatürköt felejtsük, mert ott az erőszakkal lett áthajtva , nem szervesen fejlődött...)

indapass90210 2010.04.24. 19:13:25

@cghjkcgvg: namégeccer: Azért lenne rossz az atombomba, mert nagyon gazdag az állatvilág. Inkább csak el kellene keríteni egy pártízezer km^2 területet azoknak akik nem akarnak kultúráltan viselkedni, aztán oda bevágni őket. Ott aztán írthatnák egymás a törzsi háborús meg iszlám hordák.

indapass90210 2010.04.24. 19:17:40

Egyébként azt nem értem a T. posztoló miért nem adott egy kis baksist a rendőröknek, ha egyszer tudta, hogy mi a szitu.

cghjkcgvg 2010.04.24. 19:19:50

mélységesen egyetértek, képletesen értettem

cghjkcgvg 2010.04.24. 19:21:06

emancipunci volt azért nem. örült hogy harcolhat a jogaiért

daniferi 2010.04.24. 19:21:57

@Billy Pilgrim: "Szudánban még nem jártam, de az ugandai önkénteskedésem életem egyik legszebb időszaka volt. Minden nem korlátolt fiatalnak ki kellene próbálni, ha van rá lehetősége!"

Tök jó, ahogy hangoztatjátok, hogy önkéntesség és milyen nemes cél, hogy segítetek az elmaradott népeken, mert mindenki más önző. Pedig ez igazából nem más, mint egy külföldi nyelvtanfolyam némi kapcsolati tőke megszerzése és az önéletrajz színesítése céljából, ami nem kevés pénzbe (és megfelelő ismeretségbe) kerül és a mások segítéséhez csak annyi köze van, mint amikor adsz a csövesnek egy százast.

seaman 2010.04.24. 19:33:22

... ezzel az erővel, oda mész a szavannán az oroszlánokhoz is és előadod a jogaidat. Hol élsz picinyem, örülj, hogy nem próbáltak fel és még élsz.
Kíváncsiságból, meglátogathatnád a barátoddal is a rokonságát, aztán nézelődhetnél, amikor "magasabb rangú" rokonának kölcsön kéne adjon, vagy elcserélne kecskéért, mert az haszonállat.

indapass90210 2010.04.24. 19:55:40

@cghjkcgvg: ezért, hogy le próbálják venni az embert nem kell szudánig elmenni. Pl elég a nagylaki határátkelőig, meg mondjuk vÍzumkötelezett külföldinek lenni.

indapass90210 2010.04.24. 20:00:33

És egyébként nem mondjuk 1992-ről beszélek, hanem 2009-ről, a kollégámat próbálták levenni. Azt hittem leszakad a pofám a szégyentől.

mallac 2010.04.24. 20:25:33

Nem tetszett az arab rendőröknek hogy egy fekete (dinka) keféli a fehér nőt, és nem ők.

Pista bá' 2010.04.24. 20:27:28

A Szudánt, meg úgy általában a harmadik világot (ezen belül is Afrikát) lehúzó kommentelők magukat minősítik. Gratulálok!
Legyen az a legnagyobb élményük az életben, hogy látnak egy autóbalesetet a horvát autósztrádán Zadarba menet a légkondis SX4-ükből..

Nem ártana kissé tágabb látókörrel rendelkezni. Akkor talán rájönnének, hogy Európán (és Észak-Amerikán) kívül is élnek EMBEREK. (Így, nagybetűvel.). Meg arra is, hogy talán nem a National Geographic-on keresztül lehet megismerni őket a legjobban.

Ami a posztolót illeti, őt is ekéznem kell: de most legalább rájött végre, hogy Szudánban nem érdemes megjátszani a "nekem jogaim vannak" öntudatos fehér HP-t. Ezt az amerikai NGO-sok szokták csinálni, ha odaeszi őket a fene valamelyik jótékonysági szervezethez.

Annyi van, hogy be kell tartani mindenhol a helyi szokásokat és szabályokat, akkor túlsúlyban lesznek a pozitív élmények és elmarad a balhék zöme.

jani taxis 2010.04.24. 20:28:37

@redriot77: pontosan igy van,én 20 évet éltem ott!!
A feketét ,romák,arabok ahová beteszik a lábukat,szarrá válik minden!
A dél-afrikai fekete sokkal jobban élt az apartheid idején!
Itt irják le jól:

www.antidogma.hu/node/917

dodo 2010.04.24. 20:33:02

Dióhéjban jellemezve az átlagos feketét: tolvaj, szaporodik mint a légy, lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egy fekete se ismeri el, ha valamiben hibás. A még törzsi kötelékben élő feketéknél az egyik első dolog, amit egy kisfiú megtanul: hogyan kell ellopni valamit a szomszédtól anélkül, hogy észrevegyék. Sokan közülük rabló és gyilkos hajlammal születnek. Ezért nem meglepetés, hogy DA-ban egy évben átlag 20 ezer gyilkosság történik, ez az arány a világ legmagasabbjai között van. Különösen elterjedt köztük gyermekeik és általában a saját fajú gyerekek kínzása és gyilkolása, törzsi területeken sokszor rituális célokból. Nagyon gyakran pedofil hajlamaik kielégítésére használják őket. ..."

sasmadar 2 2010.04.24. 20:34:24

Dióhéjban jellemezve az átlagos feketét: tolvaj, szaporodik mint a légy, lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egy fekete se ismeri el, ha valamiben hibás. A még törzsi kötelékben élő feketéknél az egyik első dolog, amit egy kisfiú megtanul: hogyan kell ellopni valamit a szomszédtól anélkül, hogy észrevegyék. Sokan közülük rabló és gyilkos hajlammal születnek. Ezért nem meglepetés, hogy DA-ban egy évben átlag 20 ezer gyilkosság történik, ez az arány a világ legmagasabbjai között van. Különösen elterjedt köztük gyermekeik és általában a saját fajú gyerekek kínzása és gyilkolása, törzsi területeken sokszor rituális célokból. Nagyon gyakran pedofil hajlamaik kielégítésére használják őket. ..."

sasmadar 2 2010.04.24. 20:35:09

A fenti nagyon durva,de sajnos igaz...

alma jános 2010.04.24. 20:43:49

Durva. Kvázi ellenáltál a rendőri intézkedésnek és simán elengedtek.
Itthon, a Magyar Banánköztársaság nevü jogállamban, 2006-ban ezért kiverték volna a fogaidat és eltörték volna az ujjaidat.

fehér emi 2010.04.24. 20:49:04

Kedves dodo, samadar 2, és a többi, rendkívül felvilágosult, tanult, nyitott gondolkodású és világlátott olvasó. Köszönöm a kommenteket, melyek valóban nagy tényismeretről számolnak be. Általatok lesz szebb a világ.

gitáros 2010.04.24. 21:07:25

@fehér emi:
Én meg azt hittem, hogy ezek a taknyadék dodo-félék már rég kipusztultak...

Luxa · http://blog.luxa.hu 2010.04.24. 21:11:30

Hmm, sajnos az önkéntesség sem teljesen kockázatmentes (igazából meglepő is volt, hogy eddig ilyen élmény nem került elő), azért örülök, hogy komoly baj nem lett belőle - az ilyesmi sajnos fehérként Afrikai országokban előfordulhat. Csakúgy mint fordítva, főleg a számomra kicsit váratlan kommenteket olvasva...

¿Qué tapas hay? 2010.04.24. 21:18:43

@Pista bá':
"Akkor talán rájönnének, hogy Európán (és Észak-Amerikán) kívül is élnek EMBEREK."
Természetesen, Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában, Óceániában és az Antarktiszon. Az is kétségtelen tény, hogy biológiai rendszertani besorolás szempontjából Afrika lakosságát is embernek kell tekinteni.

Sátán meg a Jocó 2010.04.24. 21:20:42

@gitáros: mi meg már azt hittük, már rég éhen haltatok az elefáncsonttornyaitokban, vagy belenőttetek a fotelba :D

jól mondja jani taxis: www.antidogma.hu/node/917

hiába ide a lilaködös PC "haladó" libsibibsi mellébeszélés, már senki sem hisz nektek.

Ti sem majd magatoknak, amikor elvágja fiatok torkát egy bevándorló muszlim apa, mert csak ránézett a lányára, mindezt a kultúrális sokszínűség jegyében.

De csak szopjátok egymás f@szát, egész seggetekre :)

okos vagyok 2010.04.24. 21:21:03

@fehér emi: : ajánlanám neked valamelyik BV intézetet,csak egy hetet tölts el egy cigussal!

Vagy épp 1 hetet Johannesburgban,egy Feka szomszédjakén,aki oda szarik,fosik,a feleségedet megerőszakolja, a 10 éves lányodat meg popóba nyomja!

Ugye nem volna jól,és örökre elfelejtenéd azt a "FAJVÉDŐ"HŰLYE DUMÁT!

Veszett Hörcsög 2010.04.24. 21:22:19

Elég durva. És mit tanácsolt ezt követően a munkáltatód biztonságisa? Nincs helyi ismeretem, de szerintem nagyon olcsón és szerencsésen megúsztad az esetet.

Közöd?? (törölt) 2010.04.24. 21:23:15

odaklódjük a magyargárdát és rendlesz!:-) szebb jövőt afrikának is!

hebab 2010.04.24. 21:23:42

@fehér emi: úgy tűnik te sem vagy elég felvilágosult és világlátott, ha egy az egyben rá akarod vetíteni a nyugati normákat egy másik civilizációra.
az a helyzet, hogy te ugyanúgy el vagy tévedve, mint az itt kommentelő nácik.

JohnHenry 2010.04.24. 21:28:42

nem nagyon értem a problémát, ha itthon szórakozásiból bevisz a rendőr és reklamálni próbálsz, ugyanez a végeredmény vagy még rosszabb, mert meg is vernek.

a kommenteket olvasva: kezdem elhinni, hogy az ember a majomtól származik...

zsozso 2010.04.24. 21:29:56

Sziasztok.Az én lányomat megerőszakolták a cigányok.10-éve volt,a mai napig nem tudtam feldolgozni.
Ne haragudjatok,gyűlölöm őket!
ÜDV.Tóth Zsolt

dodo 2010.04.24. 21:42:15

@zsozso: Tisztelt uram,őszintén átérzem!

Az itt kommentelők legnagyobb része ki sem mozdul Bivajbasznádról,8-órát melóznek,foci,sőr,hobbi,Mónika-Joshibarat,Barátok közt-Jóban roszszban...
Fingjuk sincs,ki volt De Clerk Elnök,vagy hol van pl-Dél-Arika!
Azt szokták mondani:hát ott lent,délen,afrika!f
Fingjuk sincs,hogy ez egy ország,Dél-Afrikai Köztársaság!
Én-mint irtam-több évtizedik éltem ott,szivtam a niggerek szagát ,láttam a munkájukat,a gondolkozásukat,és őszintén mondom:az állatok sokszór különbek!!!.
A cigányok dettó!És erről fogalmuk sincs,és nem is lehet azoknak,akok nem éltek velük évekig...

margaritt 2010.04.24. 21:42:51

Idióta barmok gyülekezete. Mégis mi a lótúrót csináltatok töriórán? Kicsit olvassatok utána a kontinens történelmének, mielőtt sötét majmoknak tituláljátok őket.

Tudjátok, kire emlékeztettek? Egy nigériai írónő 1968-as polgárháború idején játszódó regényében a menekülttáborokat meglátogatja két nyugati újságíró. Nézik a csontsovány gyerekeket (a többségük éhen halt), akik éppen gyíkot sütnek, vagy a fa kérgét rágcsálják.
Erre ők: Hja, ezek a négerek kurvára igénytelenek a kajájukra.

margaritt 2010.04.24. 21:47:12

Samadar2: Természetesen Európában, a kultúra bölcsőjében sem lopás, sem erőszak, sem pedofília nem található meg, hiszen a fehér ember eredendően jó és kulturált.

Pista bá' 2010.04.24. 22:07:25

@¿Qué tapas hay?: Hmmm. Én mondjuk elég sok helyen jártam és Afrika túlnyomó részén igenis nagyobb biztonságban éreztem magam, mint pl. El Salvadorban vagy Kolumbiában.

Afrikában a kontinens közepén vannak iszonyatos bajok. (a 2 Kongó és környező országok). Mondjuk az sem rosszabb, mint egyes közép-amerikai és dél-amerikai nagyvárosok.

okos vagyok 2010.04.24. 22:13:25

DÉL-AFRIKA

(Megjegyzés: Ezek a tények erősen megváétoztak a Fekák 94-utáni hatalomrakerülésük után!!!!!!!)

TÉNY #66: A fehérek sokkal régebben élnek Dél-Afrikában mint a négerek. Több, mint háromszáz éve laknak fehér telepesek Dél-Afrikában, kb. olyan régen, mint európaiak élnek Észak-Amerikában. Még 150 évvel azután, hogy az első telepeket építették Fokváros körül, a 19. század kezdetén, 500 mérföldön belül nem voltak a területen négerek. A feketék később vándoroltak oda Közép-Afrikából valószínűleg a rabszolga kereskedők ellen menekülve vagy éhínség miatt. Valójában Dél-Afrika néger lakóinak többsége más országokban született. (29) (8) (14)

TÉNY #67: Dél-Afrika messze a legfejlettebb ország és a leggazdagabb Afrikában, itt termelik a földrész össztermékeinek 75%-át. Majdnem teljesen önellátó, úgyhogy bojkottok nem befolyásolják gazdaságát túlzottan. A legtöbb afrikai ország függ Dél-Afrikától. Dél-Afrika kormánya a nyugati parlamentáris demokrácia elvei alapján működik és fajilag a szigorú elkülönülés híve. Dél-Afrikában a feketéknek teljes önkormányzatuk van saját területeiken. (29) (8) (14)

TÉNY #68: Noha Dél-Afrikát állandóan kritizálja a világ fajelkülönítő politikája miatt, a feketék jobban élnek itt, mint más afrikai országokban, és gyorsan és egészségesen szaporodnak. A fehér ember fizeti a feketék jóléti költségeinek 87%-át. Ebben benne vannak az élelem, a ruházkodás, az tanítás, a lakás, az oktatás és az egészségügyi kiadások, sőt a nyugdíjak is. (14)

TÉNY #69: Dél-Afrikai feketék ezrei tanulnak főiskolán évente, több, mint háromszor annyian, mint Afrika összes többi országában együttvéve. Minden fekete gyerekhez olyan közel van az iskola, hogy gyalog mehet oda. Afrika legnagyobb kórháza mely szinte kizárólag feketéket kezel, és havonta több mint 1800 operációt végez, Dél-Afrikában van. (14)

TÉNY #70: A dél-afrikai feketéknek több autója van, mint a Szovjetunió összes lakosának. (29)

TÉNY #71: Dél-Afrikának több fekete orvosa, jogásza, szakmunkása és milliomosa van, mint a világ többi részének együttvéve. (8)

Ez volt a múlt,és ahogy a niggerek hatalomra kerültek,szarrá ment az ország!!!

TÉNY #72: A körülmények valóban olyan "rosszak" Dél-Afrikában, hogy az országnak hatalmas problémát jelent az illegális fekete bevándorlás, és egy millió illegális munkás dolgozik ott. (14) (29)

2010.04.24. 22:14:39

@redriot77:

Foci VB-re nagyon kíváncsi leszek, nem tudom hogy ki tette oda de lesznek ott érdekes dolgok...
Szerintem lesz egy terület ami szigorúan ellenőrzött lesz oda csak az értelmesebb feketéjét engedik be, aki azt a területet elhagyja azt megölik vagy kirabolják stb-stb...

Fehéreket elüldözték megölték, most mi van ott semmi...
Ha meg "segíjt" kapnak akkor eladják és fegyvert vesznek belőle... :)

Pista bá' 2010.04.24. 22:14:57

@¿Qué tapas hay?: Benyelte a blogmotor az előbb. Szóval nagyjából az volt a mondanivalóm lényege, hogy elég sokat utaztam és nyugodtan elhiheted nekem, hogy Dél-Amerikában, de még inkább Közép-Amerikában húzósabb helyek vannak, mint Afrika túlnyomó részén.

Afrikán belül a leggázabb a Kongó vidéke, na azt jó elkerülni.

Viszont a többi ország szvsz relatíve "biztonságosabb", mint pl. a közép-amerikai El Salvador, a dél-amerikai Kolumbia vagy sok más dél-amerikai nagyváros.

Persze (és erről már kifejtettem a véleményemet) ugrálni sehol sem jó. Viszont ha betartod a szabályokat, akkor hihetetlen élményekkel gazdagodhatsz.

2010.04.24. 22:17:12

@margaritt:

Gondolom a vezetőknek a segélyt szét kellene osztani nem elcserélni fegyverekre:
Pl.: Szomália...

+ érdekes, hogy ezeken a helyeken 10 éves gyerekek éheznek, de a gépfegyver ott van mindegyiknek a kezébe...
Ismerősöm munka miatt pár hónapot kint volt, érdekes hely...

2010.04.24. 22:20:11

@Sátán meg a Jocó: aki meg a kulturális szót hosszú ú-val írja, az inkább talán fogja vissza magát...

2010.04.24. 22:23:00

@Pista bá':

Szép helyek, az biztos, csodás növény és állatvilág van ezeken a helyeken, de az életed, a biztonságod nem biztos hogy megér ennyit, ez itt a gond...

Ha valaki meg ilyen helyekre megy akkor ne szóljon azért ha megölik vagy elrabolják, hiszen előre tudta mit vállal...

dr kíváncsivagyok 2010.04.24. 22:24:39

@limp lama: Így igaz ! Ha annyi eszük lett volna és a nagy szabadságvágyukat félretéve hagyták volna hogy az Angolok , a Belgák , a Franciák és a Németek irányítsák őket , már akár Európával is pariban lennének, de Ázsiát megelőznék biztosan ! Lássok be, a legtöbb afrikai országban még (csak) azok a vasutak, műutak vannak , amit a gyarmatosítóik építettek ! El vannak foglalva a hiedelemvilágukkal az egymás legyilkolászásával , de a meló , lássuk be , magától nem megy !

Pista bá' 2010.04.24. 22:29:10

@: At tök egyértelmű, hogy a posztoló "bután" viselkedett, hogy finoman fogalmazzak. Egy keményvonalas muszlim országban egy fehér bőrű nő ne sétálgasson hajnali fél 3-kor egy "tesóval", főleg, ha nem házasok.
Ha megteszi, ezzel semmibe veszi az adott ország szokásait, kultúráját, stb. Lényegében megsérti az ottaniakat.

Mondom, a legtöbb ország (néhány felsorolt kivétellel) biztonságos akkor, ha nem viselkedsz kirívóan és tudsz alkalmazkodni.

Én a magam részéről jobban paráznék, ha Ózd eldugott részein kellene végigsétálnom sötétben, mint pl. a szudáni Khartoumban.

sasmadar 2 2010.04.24. 22:41:10

Dél-Afrika a nyugati világ szégyene mi után több évtizednyi gáncsoskodás után végre sikerült az aprtheidet megbuktatni és az ott élő fehéreket feláldozni az erőszak a bűnözés na meg a ˝demokrácia˝ oltárán ma minden európai politikus a helyzet láttán csak szét tárja a karját és társadalmi egyenlőtlenségekről handabandázik aztán oda haza meg aláírja jó pár ezernyi fekete vagy a jó ég tudja még milyen nációból származó retardált csűrhe letelepedését még egy szöget verve ezzel a nyugati civilizáció sírjába!Józan ésszel szinte fel fogni sem lehet h.mit művelnek a jelenkor fehér vélemény formálói és döntéshozói és sajnos néha az a véleményem h.mi fehérek teljesen meg érdemeljük a sorsunkat mert amit mi teszünk arra nincs bocsánat őseink évszázadok allatt létrehoztak egy fejlett technikai civilizációt és jóléti társadalmat fényévekkel meg előzve minden más nációt most meg önként és dalolva dobjuk oda nekik a gyeplőt sőt esetenként még különféle juttatásokkal ösztönözzük is őket (lásd:Mo.cigányság) hogy mielőbb többségbe kerüljenek és végre leszámolhassanak a rohadt fehérekkel.Egy biztos a nyugati világ a saját sírját ássa még hozzá olyan ütemben h.azt egy markoló gép is meg írígyelhetné.Az az érzésem h.pár száz év mulva feltéve ha lesznek még akkor emberek a történészek csak a fejüket fogják vakargatni ha arra kerül a sor h.emagyarázák mi is történt a fehér többségű demokratikus társadalmakkal

2010.04.24. 22:44:14

valaki törölje már az összes kommentet... ennyi idióta alapagyú panelprolit egy helyen nehéz találni. részvétem az írónak, meg úgy általában az országnak is.

volt Dél-Afrikai lakos 2010.04.24. 23:02:03

Vannak bizonyára olyanok, akik szerint ez csupán egy távoli kontinens távoli országa, ránk nézve semmiféle hatása nincsen. Hogy miért fontos ez számunka mégis, itt Európában? Dél-Afrikára úgy tekintsetek, mint egy mementóra, hogy mivé tehet egy virágzó országot az őrjöngő balliberalizmus, amely nem kérdez, nem kér, csak rombol. Rámutat valamire, hogy ez elnyomás, meg kell szüntetni, azzal nem foglalkozik, hogy mi lesz utána. És ami a legfontosabb: az uralkodó kurzus a nyugati világban éppen az, amely prominens szerepet játszott Dél-Afrika tönkretételében. És most Európa van soron. Ugyan itt egyelőre nincsenek sehol többségben a színesbőrűek, ám a demográfiai tendenciák figyelmeztetnek. Magyarországon is külön aktualitása van a kérdésnek (gondoljunk csak az egyre jobban eszkalálódó cigány konfliktusra, vagy a magyarság drámai fogyatkozására), bár kicsit más szempontból mint nyugaton. Nyugaton az arab, a muszlim és a fekete bevándorlás jelenti a veszélyt.

kibernek 2010.04.24. 23:09:24

Reménytelen a picsa. Abszolút evolúciós zsákutca. Meg kell próbálni elfelejteni...

2010.04.24. 23:10:34

@redriot77: Nezd meg, milyen kulturakat teremtettek a feketek azelott, hogy a feher ember betette volna oda a labat. Legalabb olyan szinten alltak, mint az akkori europai civilizaciok. Finoman szolva is bunkosag - a szo osszes letezo ertelmeben - lecseszni oket azert, mert harminc-negyven ev alatt nem tudtak sajat erejukbol helyrehozni azt az iszonyatos rombolast, amit a feher ember evszazasok alatt vegbevitt a kontinensukon.

bleckdeck 2010.04.24. 23:15:17

ÍGY kezdődik a gang bang:-)

rashid 2010.04.24. 23:15:38

Primitív állatok vagytok sokan..
Ha ilyen lenne minden magyar, inkább magyarországot kéne leatomozni.. Szerencsére nincs így.
A kommentelők nagy részének állatkertben a helye.
Nem is érdemes ilyeneknek semmit sem írni.

Azért köszönet a posztolónak a munkájáért :)

(az amdzsad nem minibusz? vagy csak rosszul emlékszem..)

2010.04.24. 23:15:55

@dodo: "lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egy se ismeri el, ha valamiben hibás"
Mintha csak az europaiakrol irtad volna.

Pista bá' 2010.04.24. 23:21:36

@rashid: Nem kell meglepődni. A blog kikerült a blogketrecbe az index címlapjára. Amikor ez megtörténik, mindig ez van. Jönnek a parasztok, mint gyöngytyúk a takonyra...

Viszont a posztoló akkor is hibázott, ezen nincs mit szépíteni...

2010.04.24. 23:26:17

@samadar 2: "őseink évszázadok allatt létrehoztak egy fejlett technikai civilizációt és jóléti társadalmat fényévekkel meg előzve minden más nációt "
Aha. Nem zavar, hogy az ipari forradalmat megelozoen minden jelentos tudomanyos es technikai eredmenyt Azsiabol es Afrikabol vettunk at?

blacklord 2010.04.24. 23:39:08

Igen, ez a poszt elég érdekes gondolkozású embereket vonzott... Nektek szebb jövőt, meg izgalmasabb képernyővédőt... Posztoló, szerintem se autókázz hajnali 3kor Kartúmban, mert nem bölcs, ha meg mégis, akkor csengess a rendőrnek. Remélem ennyiből tanultál, és nem a hírekben olvassuk majd, hogy "egy magyar nő nemi erőszak és gyilkosság áldozata lett...".

Iridium 2010.04.25. 00:11:57

@: "...tudomanyos es technikai eredmenyt Azsiabol es Afrikabol vettunk at?"
Ezért nem illik összekeverni a szubszaharai és az észak-afrikai népeket. Mert amíg az északon élők többnyire valamilyen arab népség (akik kereskedtek és kapcsolatban voltak pl. Európával, így fejlettségben is hasonlóak voltak), addig a Szaharától délre mutass már nekem minden országból néhány oklevelet mondjuk Szent István idejéből. Vagy néhány költeményt, írást a 15.-ből? Esetleg vegyük sorra a kastélyokat, várakat, hidakat a 17.-ből?

Nagy fába vágnád a fejszédet :D

Iridium 2010.04.25. 00:20:32

Ja igen, és hogy érdemben is hozzászóljak.
Szerintem is csak pofit befogni és betartani a szabályokat. Ha a rendőr mond valamit, akkor nyugodtan cselekedni aszerint. Ahogy az ír gázolót vagy az angol focidrukkereket is letartóztatják a magyar rendőrök, ha nem tartják be a mi szabályainkat, úgy nekik is joguk van veled szemben eljárni. A bibi az, hogy egy merőben más beállítottságú rendőr lehet, hogy pontlesz.rja a vélt jogaidat. Mert ott mondjuk nincs olyan és úgy jár el, ahogy épp kénye-kedve tartja.
Ez történt veled, szerintem.

2010.04.25. 00:33:59

@Iridium: Akkor északot és az európaiak által épített erődöket kihagyva kihagyva pár példa: Etiópia - lalibelai sziklatemplomok, Mali - Timbuktu és Djenne óvárosa, Ghána - ashanti építmények, Nigéria - Calabar, Szudán - a núbiai piramisok, Uganda - buganda királyi sírok, Zimbabwe - Conical Tower és Great Zimbabwe városa, Benin - Benin City falai, Tanzánia - Zanzibár Stone City és a kilwai nagymecset, . A hausa, ashanti, yoruba, buganda, szuahéli és sok más királyság (Szváziföld és Lesotho még most is aktívan uralkodó - na meg persze Dánia és Hollandia is). Folytassam? De azért tökre igazad van. Szép nyarat Balatonfenyvesen.

Iridium 2010.04.25. 00:45:56

Nem voltam még Fenyvesen, majd egyszer talán eljutok oda is, ha éppen Magyarországon járok.
Egyébként lehet velem egyezkedni, szóval folytasd kérlek!
De tényleg, nem kötözködésből (szépen utánanézek ám mindennek! :) )

2010.04.25. 00:58:33

@okos vagyok: "TÉNY #66: A fehérek sokkal régebben élnek Dél-Afrikában mint a négerek." - szerintem erről ne felejts el szólni a kb. 2500 éve ott élő bantuknak.

okapi 2010.04.25. 00:59:55

Összefoglalva:
a nő helyében nem volt ildomos a pattogás, szerencséjére jó napjukat fogta ki a rendőröknek, így nem lett baja. Jó tanács, bármely országban is jársz a rendőrökkel szemben mindig is szelíd-behízelgő-kooperáló hangnemet és viselkedést kell megütni, mert az embert érdekes időtartamokra bent tudják ilyen-olyan kreált dolgok miatt tartani( megtehetik ! az ő feladatuk a nemzetük biztonságának szavatolása és te NEM bírálhatod őket felül ! lehet nagyobb a fizetésed USA dollárban, okosabbnak is gondolod magad, Kongóban valószínűleg péppé erőszakoltak volna, de Ukrajnában vagy Szerbiában is lehet, hogy pár napig egy cellácskában szórakoztathattad volna magad egy ilyen kirohanásért)

+
Egy moszlim többségű országban NEKED kell alkalmazkodnod az ő törvényeikhez, pl.: ruhaviselet, eltakart arc és haj legalább egy kendővel az utcán, ráadásul ha nem házastársaddal vagy családtaggal mutatkozol a jobbodon, az is elég cikin tud kijönni helyi viszonyok között, szerencsédre nincs saríja Szudánban(de lehet tévedek ebben), tényleg csak hangsúlyozni tudom, hogy mennyire olcsón megúsztad, egyedül lehet a vésztelefon mentett meg, de azt okosban higgadtan,sunyiban is megejthetted volna ...

Iridium 2010.04.25. 01:06:36

Nem tudom, továbbra is töröm az agyam, hogy mi mindent köszönhet a mai világ technikai, tudományos szempontból nekik?
De tényleg, most nekiállok afrikai agymenőket keresni, mert egyet se tudnék hirtelenjében mondani. :Í

jan 2010.04.25. 01:09:05

a Dél-Afrikáról szóló dolgokat meg tudom erősíteni
találkoztam pár afrikaner expattal, elmesélték, hogy a hazájukat kellett elhagyniuk kényszerből. Afrika leggazdagabb országait tették tönkre a fekete vezetők. Dél-Afrikában és Zimbabwéban is népirtás folyik a fehérek ellen. Továbbá a közönséges erőszakos bűnözés és az AIDS helyzet is elviselhetetlen mértékű lett.
Az afrikanerek nem nácik, ahogy Európában sokan hiszik, hanem egyszerű szorgalmas, családos farmerek, akiket kiirtanak kormánytámogatással. Erről persze nem divat beszélni.
Nelson Mandela sem egy békés Gandhi-szerű figura, hanem terroristavezér volt, mint Mugabe, csak a hosszú börtönévek alatt felmagasztalódott.Fenn van a youtube-on ahogy énekeli a követőivel, hogy meg kell ölni a fehéreket.

Pista bá' 2010.04.25. 01:09:27

Maximálisan egyetértek az összefoglalóval. Erről próbáltam volna én is pampogni.

Hogy Bede M. ellenszenves okoskodását használjam:

Amerikai NGO alkalmazott HP viselkedés Szudánban - NEM MENŐ.

Az Afrikát ezerrel fikázó kommentelőkkel persze nem értek egyet, ahogy korábban is mondottam.

2010.04.25. 01:12:59

@Iridium: Khami, Kush, Dungur, Loropeni, Bura, Meroe, Soleb, Gedi, Eyl, Yeha, Akshum, stb. Wolof, bantu, kongó, ghana, songhai, jolof, etc. birodalmak. Az meg persze más kérdés, hogy ki mondja azt, hogy egy civilizáció értékmérője az hogy mennyi épület maradt fenn. A mongolok régen Pekingtől Bagdadig uralták majdnem egész Ázsiát, mégsem építetkeztek távlati célokkal.

indapass90210 2010.04.25. 01:14:59

@okapi: Pár éve Ukrajnában van szerencsém élni, és túlzásnak tartom, amit írsz. Vannak a rendőröknek fasz dolgai, de a többség egyáltalán nem ellenséges. Inkább csak a pénzecskéjüket szeretnék megkapni, és ezen felül nem cseszegetik a külföldit. Ez egy alapvetően biztonságos és barátságos ország. A nyugati fele pl. sokkal biztonságosabb, mint sokan gondolnák. Nyugodtan el lehet menni autóval Kievbe vagy a Krim-félszigetre éjjel-nappal, télen-nyáron.

okapi 2010.04.25. 01:17:57

Bár tudom, hogy érzékeny vagy a pollkorrektségre, kis leckének álljon számodra a következő:
- ha arabok voltak a rendőrök, a te szóhasználatoddal élve "mitugrászok", akkor rád lehet akasztani az anti-szemitizmus bélyegét, mivel sémi népekről beszélünk.
Európai civilizációs mércével nagyobb teljesítményt értek el ezidáig(lásd. hajózás,matematika,miegymás stb.), mint a négerek, ja és ha ekkora afrika fan vagy, akkor egy afrikaival így harciaskodni és nem beilleszkedni ciki és nem PC ott :)

Az afrikai fekete lakosság számára a legjobb az lenne, ha meg se tapasztalták volna az európai "civilizációt", de a mai politikai berendezkedésüknél fényévekkel kedvezőbb volt nekik a gyarmati(a rabszolgakereskedelem utáni) rendszer...
A lakosság így is se profitál országa nyersanyag-kereskedelméből, amit a nagyhatalmakkal és fejlettebb országokkal bonyolít, ráadásként az egészségügyük, közbiztonságuk stb. romokban, mert hadurak és korrupt politikusok játszanak emberek millióinak életével és diszponálnak a bevételek felett...
Vannak országok amik pl. komplett telekommunikációs és távközlési rendszereket kaptak segélyként és a szavanna közepén rohadtak meg a telefonközpontok és technikák, mintsem felszerelték volna őket.
Talán előbb vagy utóbb eljön nekik is a kánaán, de önerejükből nehéz lesz kikácmálódni, mert a nyugati országoknak se érdeme, hogy pariban legyenek ezekkel az emberekkel és könyebben megalkusznak néhány hadúrral, mint pl. egy demokratikus,fejlettebb kormánnyal.

okapi 2010.04.25. 01:23:18

Szerencsére jártam Ukrajnában, helyesebben mondva Felvidéken, gyönyörű hely, velem kedvesek voltak az emberek is. Bár azért a magyar nyelv használata miatt faszkódtak a határ mellett a boltosok, aztán nagy nehezen oroszra kiadták a kért dolgokat, de kicsit bentebb már lehetett velük magyarul beszélgetni, főleg a helyi erőkkel, de most nem erről beszélünk, hanem arról, hogy se te se én nem mernénk beszólongatni, meg hepciáskodni pl. határőrrel vagy rendőrrel, mert abból jól nem hiszem, hogy ki lehetne jönni :)

okapi 2010.04.25. 01:24:24

akarom mondani Kárpátalja

Iridium 2010.04.25. 01:47:14

"Az meg persze más kérdés, hogy ki mondja azt, hogy egy civilizáció értékmérője az hogy mennyi épület maradt fenn."
Van benne valami, nem tagadom.
Viszont európaiként szemlélődve továbbra is paradoxnak tűnik, hogy egy technikailag és társadalmilag mindenkit megelőző világ ott tartson, ahol most. Sehol.
Az elmúlt párszáz évükről is többnyire csak azért tudunk valamit, mert valaki más megírta. Egész Afrikában gyakorlatilag nincs használható vasút, országokat összekötő autóútvonalak pedig sokszor földutakat jelentenek. Miért nincs oktatás, egészségügy a mástól kapotton kívül (és most a nálunk normálisnak számítóra gondolok)?
Miért vándorol el milliónyi afrikai minden évben a tudás és a hatalom bölcsőjének nevezett helyről, ahonnan az ékes szó származik, hogy szerencsétlenebb esetben egy tutajon száradjon ki, jobb esetben egy nyugati ország befogadott menekültje legyen?
Mikor lett elrontva Afrika?

/mellesleg nem találok semmilyen infót 18. század előttről bármilyen tudományos-technikai vívmánnyal kapcsolatban, ők is felszabadított rabszolgák voltak már. Még nem adtam fel, keresek/

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.04.25. 01:47:52

Rendőri fellépéssel több ponton is szembeszegültél? Kisanyám, tájékoztatlak, hogy Magyarországon sincs jogod vitatni a rendőri intézkedés jogosságát, és engedelmeskedned kell a rendőrnek, bármit is mond (kivéve persze, ha alapvető jogaidat akarja megsérteni, mondjuk azt parancsolja, hogy ugorj a Dunába). Ha valamivel elégedetlen vagy, később, bírósági úton támadhatod meg az intézkedést, de ilyen, hogy a rendőr be akar vinni, te meg akadékoskodsz, nincsen, nincs bíróság, ami igazat adna neked. Helyszíni hepciáskodásra bármikor kényszerítő intézkedésekkel reagálhat a yard. Ezek a "mitugrászok", ahogy mondod, megdöbbentően humánusan bántak veled.

smartdrive 2010.04.25. 02:16:05

mi a faszért mész oda? atomot rájuk, és kész

indapasssucks 2010.04.25. 03:07:10

végül is, lealáztad őket.
Se baksist nem kaptak, se meg nem dughattak.

Azért szerintem még megnézik, hogy merre laksz, hátha az egyik kijárási tilalmas éjjszakán rajtad üthetnek.

Zigomer Trubahin: LOL. Már hogy ne állhatnál ellen egy jogszerűtlen rendőri intézkedésnek? :) Na, te sem tanultál jogot...
Más kérdés, hogy bírsz-e velük, és hogy mit tudsz majd bizonyítani. Vertek már meg rendőrt, fognak is. Volt olyan, hogy a fegyverét is elvették. Nem úgy működik ám, a világ, mint azt az oviban tanítják.

szamoca@Shaw.ca 2010.04.25. 04:14:57

@cghjkcgvgTOKELETES///////.........

trooper 2010.04.25. 04:34:58

Sziasztok!
Csak egy rövid megjegyzésre ugrottam be az atomról meg a "niggerek" kiírtásáról szólok kedvéért. Aki azt hiszi, hogy Afrika mindig is ilyen szar hely volt, mint most és, hogy ez csak az ott élők hibája az nagyon komoly hiányosságokkal rendelkezik a történelemtudomány terén. és mielőtt ilyen szörnyű kijelentésekre vetemedne (névtelenül ugye) jobban tenné ha elolvasna pár komoly történelemkönyvet. Afrika jelenlegi kiszolgáltatott helyzete gazdaságilag, politikailag és társadalmilag is a gyarmatosítás és a gyarmati viszonyok megszűnése után is fenntartott gazdasági, kereskedelmi és politikai kiszolgáltatottság következménye. Annak érdekében, hogy mi fenntarthassuk a jelenlegi életmódunkat, ahhoz az szükséges, hogy emberek millárdjai Afrikában, Indiában, Dél-Amerikában kvázi gyarmati, rabszolgasorsban tengődjenek. Nincs hely itt természetesen az egész történet kifejtésére, de légyszíves csak olyanok reagáljanak erre a posztra, akiknek van fogalmuk a világtörténelem ezen szegmenséről és nem csak az ostoba előítélet süvölt belőlük.

szamoca · nemtudom-mi az? 2010.04.25. 05:20:41

@jani taxis-Ne-itelj-hogy ne iteltess....Az elobb irtam egy eleg kimerito kis levelet//de hat eltunt....A ciganyokkal kapcsolatban- ok soha nemvoltak haborus nepek/ es soha nemvoltak provokativ nep/ok eltek a folyopartokon halasztak vagy a kornyezo nepeknek fabrikaltak fateknot vagy josoltak vagy szonyeget arultak vagy csak zeneltek tancoltak szorakoztattak.......Ahol jol ereztek magukat ott megmaradtak...De hat ok is naciok-es-mint -minden nacioban persze koztuk is van alja-dogos termeszetu///akiket a vajdajuk KITASZITOTT MAGUK KOZUL.....Mivel nagyot valltozott a vilag-igy mar sokkal nehezebb labra allniuk/ mert bezartak a banyakat-gyarakat a rongyszonyeg nemkell senkinek demeg fatekno sem......Sot meg a DRAGA FINOM MUZSIKAJUK SEM...... Nos kedves taxis ur....ha on ilyen helyzetben lenne mihez kezdene? Nemeleg am lenezni az embertarsait///tudnia kell az elozmenyeket is.....Tisztelettel aki igazan ismeri oket......

Zetek 2010.04.25. 07:44:16

Aki ilyen hülye az megérdemli.

Sátán meg a Jocó 2010.04.25. 08:38:44

@: no, örülök, hogy csak és kizárólag ezt az egy kivetnivalót találtad a kommentemben, a többire nem tudtál ellenvetést írni, ergo elismerted, igazam van

Ügyi vagy :)

órarugógerincű felpattanó 2010.04.25. 08:40:11

Nem tudom mondták-e már, de a törött arab az az, amelyik leesett a tizedik emeletről. Ha nyelv, akkor tört arab.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.25. 08:46:12

@margaritt: Előfordulni előfordul, de itt nem elfogadott. Illetve nem az ellenkezőjén csodálkoznak.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.25. 08:47:23

@trooper: Ja. Fehérek nélkül még ma is szépen eleszegetnék egymást.

baliquez 2010.04.25. 08:47:32

"A fehér ember iszonyatos rombolása" Röhejes és undorkeltő hogy képes vagy ilyet leírni te ostoba!
Kik adták el a gyerekeiket meg a szomszédaikat rabszolgának, hogy aztán Amerikába hajózzák őket gyapotot termelni? Fekete afrikaiak voltak, simán belefért az értékrendjükbe. Európában azért az ilyesmiről legkésőbb a keresztesháborúk idején leszoktunk tudtommal.

Azt nem lehet elvárni hogy törzsi civilizáltságú emberrengeteg (ami ugyan ezer nyelvet beszél de a vérbosszú alaptétel a "jogtudományukban") hasonlatossá, neadjisten kompatibilissé váljon mondjuk a nyugati civilizációval, ahol az utóbbi párszáz évben legalább megtanultunk egymással kommunikálni. Értem ez alatt: ahelyett hogy lándzsát basznánk a szomszéd hátába egy pár generációval ezelőtt (talán) ellopott kecskéért, legalább előtte megpróbálok vele beszélni (bíróság bevonásával), aztán vagy sikerül vagy nem.

A legnagyobb gondságot én abban látom hogy úgy kaptak meg "vívmányokat" hogy nem járták végig a hozzá vezető utat. Dárda meg nyílvessző után jött az AK-47, sok helyen konkrétan átmenet nélkül. Nem fejlődött ki a hozzá tartozó felelősség, elképesztő hiba.

Meg lehet nézni Jo'burgot is ma, van egy jó doku erről, "Staying alive in Johannesburg". Megy a rinya, de két szalmaszálat nem tennének arrébb, önszerveződés nulla, önállóság nulla, erőszak viszont van, dosztig. Pár év alatt úgy lelakták az országot mint ahogy nálunk a cigányok lelaknak falvakat és városrészeket. Megdöbbentő látni a párhuzamot.

Az elüldözött fehér farmerek meg fallal és őrtornyokkal körülvett rezervátumokban kénytelenek élni mert szabályszerűen vadásznak rájuk a felhergelt, RASSZISTA afroafrikaiak. Mi ez ha nem államilag támogatott apartheid???

Hitvallásom hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget az igényei és céljai megvalósításához: nem atom kell oda hanem párszáz kamionnyi AK-47 meg lőszer, és imádkozzunk hogy talán nem lőnek le minden elefántot miközben végre tisztességesen kiirtják egymást. A maradék talán tanul belőle.

szamoca 2010.04.25. 08:56:09

@Sátán meg a Jocó: KAR HOGY NEMERTETTEMEG/////NO-IDEJE SZAVAZNI MENNI.....Tisztelettel

szamoca 2010.04.25. 09:14:09

@Sátán meg a Jocó: Tisztelt //tobbet kellene olvasnia es nem az embertarsait-akik onnel elnek 600-eve-agyba-fobe szapulni..Persze tudom hogy sokan kozuluk nem angyalok......De van e olyan csoport az emberisegben akik tokeletesen tisztak?TIisztelettel.......

Goyo 2010.04.25. 09:37:41

Drága nagypapám mondta sokszor, de ráhúzható az összes diktatúrára vagy ahhoz hasonló berendezkedésre:
"Az előző hatalomnak a legnagyobb bűne az volt, hogy olyan embereket juttatott hatalomhoz, akik nem tudtak vele élni, csak visszaélni."
Őt egyszer majdnem agyonverték a rendőrők, amikor a téesz az utolsó szerszámait is el akarta venni, ő pedig nem adta. Addigra már elhajtották a lovait, elvették a szántó és arató eszközeit. Teljesen kisemmizték, majd dolgozhatott 40 éven át a téeszben a saját szerszámaival a sok naplopó helyett is.

szamoca 2010.04.25. 09:41:49

@szamoca: Igen-talan- egy fontos dolog meg ide fer...A ciganyok a negerekkel es arabokkal szemben /imadjak-szeretik a csaladjukat ///ok nem gyilkosok sosem voltak //persze vannak kivetelek//De- azokat ok is megvetik//a ciganyok akarmilyen szegenyek is /nemhiszem hogy penzert eladnak /vagy plane /elkuldenek is /a sajat gyerekuket/robbantgatni-vagy gyilkolaszni.......Tisztelettel.....u.i. adjanak nekik munkat --es megfogjak mutatni hogy ok is ernek annyit mint egy mas ember..Kicsit -talan lasabban de kitartoan......Ne -hasonlitsak oket egy -gyilkos nemzethez sem.......

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.04.25. 09:51:16

Pistabá azt mondta hogy afrika egyes részein nyugodtabban mászkálna mint ózdon.
Hát a fene sem tudja.
Most találtam ezt a bűnügyi statisztikát.
Igaz két évvel ezelőtti, de nem hinném hogy nagyon változott volna.
Szóval ebben a dél afrikai köztársaságban egy év alatt elkövetett
bűncselekmények vannak.

Néhány kozmetikázott, ám így is megdöbbentő adat a dél-afrikai kormány által kiadott és a múlt hónapban megjelent 2007 április 1. és 2008 március 31. között elkövetett és bejelentett, hivatalos bűnügyi statisztikából:

A gyilkosságok, gyilkossági kísérletek, nemi erőszakok, betörések, lopások és rablások 65-80 százaléka a fehérek kárára történt.

Gyilkosság: 31671 (több mint 86 gyilkosság az év minden napján)
Gyilkossági kísérlet: 18796
Nemi erőszak: 42953
Személyi szabadságra törő erőszakos jellegű támadás: 409048
Emberrablás / Emberrablás váltságdíjért: 5051
Rablás: 183297
Szándékos gyújtogatás: 144364
Kábítószerkereskedelem: 109134
Betörés: 300848
Magántulajdon kárára elkövetett szándékos károkozás: 136968
Lopás: 602727
Gépkocsi / motorkerékpár lopás: 88226
Fegyveres gépkocsi lopás: 15446
Pénzszállító kocsi rablás: 395
Bankrablás: 144

Ez mind alig 12 hónap alatt történt.

Biztos jó kis ország lehet... :-)

szamoca 2010.04.25. 10:11:15

@zsozso: Kedves zsozso-igazan-sajnalatos ami a lanyaval tortent-----DE -nem ciganyok-kovettekel a szornyu tettet--hanem Egy-cigany......es igazan nagyon sajnalatos........Tisztelettel

fehér emi 2010.04.25. 10:24:38

Nem mondhatnám, hogy meglepnek ezek a kommentek, hiszen az internet anonimitása mindenkiből kihozza a valódi énjét. Nem ártana azért a világban körülnézni, mielőtt elkezd a kedves olvasó okítani.

Aki pedig amiatt aggódik, hogy mennyire alkalmazkodom a helyi szabályokhoz: hosszúnadrágban, hosszúújjúban és sálban ültem a riksában. Másfél éve élek Szudánban, tehát ragadt rám valami a muzulmán etikettből.

A rasszista kommentekhez bár jogotok van, örülnék, ha nem tennétek. Afrika remek és fejlődőképes, de az afrikaiaknak meg kell szabadulniuk a zsarnokaiktól.

Combat Gear Admin · http://combatgear.blog.hu 2010.04.25. 10:29:51

Érdekes uti leírás :) De tetszik ahogy megvétted magad nő létedre, egy elég idegen országban.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.25. 10:31:47

@fehér emi: Jöttök állandóan a szomorkás kommentekkel a rasszizmusról, miközben a védenceitek kőkeményen rasszisták.

szamoca 2010.04.25. 10:35:48

Pista-ba mondta//afrika egyes reszein biztonsagosabban maszkalna mint ozdon///// ISTEN ORIZE MEG OT........Tisztelettel

NosHát 2010.04.25. 10:59:31

az esethez: Rómában, ahogy a rómaiak.
Biztos nem véletlen, hogy a dinka nem volt "dinka" és kedvesen búcsúzott a rendőröktől és megköszönte a vendéglátást...

Általánosságban: mi az élet célja?

És a válaszban van a válasz...

Yitzhak 2010.04.25. 12:38:13

Az unatkozó, nyugati jólétben felnőtt fehér nők előszeretettel mennek el egy jótékonysági szervezethez, mert az most nagy divat fiatal értelmiségi körökben,lehet utazni egzotikus helyekre (Cambodia, Myanmar, Nepál, Afganisztán, Szudán), lehet dicsekedni, hogy milyen felvilágosult emberbarátok vagyunk. Lehet hirdetni, hogy a harmadik-világbeli korrupció, nyomor, elvakult vallásosság az mennyivel jobb, mint a romlott nyugati életvitel, mert a kultúrájuk része és így működnek ott a dolgok, el kell fogadni ezt.
Ők azok, akik az otthoni, európai, amerikai szegényeket legszívesebben kiirtanák, mert bennük semmi különleges nincs, velük nem lehet fényképezkedni, egyszerűen csak haszontalan embereket látnak bennük.
Az ilyen lányok persze pont muszlim országokban kezdik el lobogtatni a feminista zászlót, meg a jogaikat hangoztatják.
A jótékonykodásra szükség van, de a józan észt sem kellene otthon hagyni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.05. 18:58:45

a kommentek elnézve arról is beszélhettetek volna, hogy a magyarok (tágabb értelemben a kelet-európaiak) mennyire nem állnak ki az igazukért, viszont remekül tolerálják az elnyomást.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2010.06.11. 21:37:58

@baliquez: es ki vette meg a rabszolgakat? Ki tartotta fenn a rabszolgasag intezmenyet?
Korlatolt.


süti beállítások módosítása