kelet-afrika közelebbről

a habub egyfajta homokvihar, ami többek között szudánban is megfigyelhető.

Címkék

Vizuális felkészülés: Inside Sudan

2008.09.22. 23:15 - fehér emi

Mivel sem a beadatott öt oltás, sem a további hírek a központból nem okoztak különösebb izgalmat (mert ez utóbbiak nem is léteznek), elkezdtem nézni a VBS online sorozatát Szudánról. Az Inside Sudan első részéből kiderül például, hogy már rögtön a kartúmi repülőtérre érkezés egyedülálló élmény a maga nemében: nagyon sivatagos és forró a hely, szinte egy szál fehért sem látni, viszont minden férfi kaftánt és turbánt hord. A filmkészítőket arra is figyelmeztette egy helyi kontaktjuk, hogy ne lepődjenek meg, ha a katonák azonnal elveszik tőlük a felszerelésüket és kérdés nélkül börtönbe dugják őket. Megígérte nekik, hogy majd ő gyorsan kihozza őket.

 

 

Ebben az első részben a filmesek megnéztek még egy medreszét is: egy olyan iskolát, ahol kizárólag a Koránt oktatják többezer kisgyereknek. Állítólag nagy részük gyűlölettel néz az idegen érkezőkre.

Címkék: videó szudán indulás előtt

A bejegyzés trackback címe:

https://habub.blog.hu/api/trackback/id/tr32676789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása